Ruta urbana


 

PUNT PARTIDA: Plaça de l’Ajuntament i carrer Nou de Sant Pere

Per començar la visita us recomanam partir de la Plaça de l’Ajuntament i l'Església de Sant Pere i seguir pel carrer Nou de Sant Pere, un dels carrers comercials del municipi, caminant d'esquena a la façana del temple.

Cal creuar el torrent i després, a través de la placeta des Pla, pujam pels carrers d'es Pont i de sa Costeta fins assolir el Carrer de Darrere Sa Paret.

Des d’alguns indrets d’aquest carrer es poden contemplar vistes de gran extensió del poble –amb l’església com a centre- i de la Serra. Si observau les muntanyes properes, en un punt elevat del puig hi ha l’estàtua blanca del Sagrat Cor de Jesús. La veureu si cercau el punt més elevat del puig que hi ha a darrera l’església, mirant cap a la banda dreta. Aquesta és la muntanya de sa Fita del Ram, de 833 metres d’alçada, un excel·lent mirador a la Serra.

Si seguim la ruta urbana, podreu descobrir l’encant dels racons amagats del barri de Son Torrat, una xarxa de carrers estrets, curts i sinuosos d’un antic barri dins l’entorn urbà, una mena d’illa urbana al marge del trànsit general del poble.

Cal davallar pels carrerons de s’Avenc i de sa Pansa (que seguirem cap a la dreta) per arribar a la zona de Son Torrat. El conjunt s'articula entorn un carrer principal en el qual s'obren carrerons, empedrats en alguns trams, que connecten amb els carrers del Gorg i de Son Trobat.