L’Ajuntament implanta mesures per reactivar el teixit empresarial

Data de publicacio: 
divendres, juliol 3, 2020

L’equip de govern impulsa noves mesures davant els problemes creats per la crisi del COVID-19 al municipi d’Esporles
L’Ajuntament d’Esporles treballa per fer front a les conseqüències provocades per la Covid-19. Per això, amplia de forma urgent i extraordinària el pressupost destinat a l’emergència social. Especialment, es treballa als departaments de Serveis Socials i de Promoció Econòmica.
Els ajuntaments, com a l’administració més propera, malgrat les limitacions de competències i de finançament, han de prendre mesures per respondre a les necessitats de la ciutadania i, ara especialment, de les empreses del municipi. Per això, l’àrea de Promoció Econòmica ha posat en marxa tota una sèrie de mesures de xoc que pretenen combatre els efectes que la pandèmia sobre el teixit econòmic esporlerí.
Entre les mesures en destaquem:

  • Impuls a la venda online de les empreses locals amb la plataforma Marketplace d´Esporles per posar en contacte compradors i venedors. Es tracta d’un aparador digital gratuït pels establiments del poble. L’objectiu és donar eines que millorin la visibilitat del que ofereix la xarxa empresarial del municipi i atracar el petit comerç a les noves tecnologies.
  • Creació de la targeta de fidelització ComprÉS per potenciar el consum local. És una eina informàtica per gestionar la fidelització del consumidor als establiments del poble. Les empreses assignaran punts acumulables per cada compra o consumició i els usuaris podran aconseguir premis. Aquest software permetrà a l’empresari analitzar les seves dades i al consumidor dur un control dels punts acumulats. És una aposta pel consum Km0 amb una millora contínua.
  • Ajuts per autònoms:  L'Ajuntament d'Esporles ha signat un conveni amb el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca amb l'objectiu de proporcionar ajuts als autònoms del municipi. Esporles disposarà d’un pressupost de 60.000€ aportat per Govern i Consell de Mallorca. A més, l’Ajuntament ha assignant una aportació extraordinària per aquestes ajudes de 20.000€. Això significa que els autònoms del municipi d’Esporles comptaran amb 80.000€ en ajudes.
  • Elaboració d’un Pla d’Acció 2020 on hi destacaran diferents accions per dinamitzar la xarxa empresarial com són l’organització de jornades de sensibilització i de networking per incentivar el treball en grup, fomentar el consum km0 o crear un distintiu de sostenibilitat pels establiments. També es vol donar a conèixer Esporles com a destí de SENDERISME, CICLOTURISME i ECOTURISME, mostrant Esporles com a municipi SOSTENIBLE.
  • L’Ajuntament torna a comptar amb la figura de l´AODL. L’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local serà el nexe entre la xarxa empresarial i l’Ajuntament, que podran tenir una atenció directa i un assessorament laboral personalitzat proporcionant informació actualitzada en matèria d’ajudes, formació, etc..
  • Atenció a persones demandants docupació amb atenció directa i l’assessorament laboral, per a la sol·licitud de prestacions i ajuts laborals.
  • Taxa dels mercats: no s’ha cobrat la taxa als venedors del mercat setmanal del dissabte durant l´estat d´alarma.
  • Publicitat de Sant Pere: enguany la publicitat al programa de les festes de Sant Pere ha estat gratuïta per a les empreses que s’hi ha volgut  anunciar.
  • Pagament de factures: en relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament es prioritza el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans empresaris per tal de dotar-los de liquiditat.
  • Llicències de terrasses: els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa durant l’estat d’alarma. A més de poder ampliar-ne els metres, per a garantir la distància de seguretat entre els persones.

Ahir, dijous dia 2 de juny, es varen presentar als empresaris del municipi en una reunió amb la batlessa, Maria Ramon; la regidora de Promoció Econòmica, Marian Castell; Tonina Obrador i Miquel de l'empresa Oola, encarregats del projecte Market Place Esporles Aprop; i Tomeu Guiscafré de l'empresa Bitgrup, que treballa en el projecte de la targeta fidelització ComprÉS.

Per fer front a aquestes mesures, l’Ajuntament d´Esporles farà un important esforç econòmic tant a l’àrea d’Afers Socials com a l’àrea de Promoció Econòmica, on s’ha augmentant considerablement la partida pressupostària d’enguany.
D’aquestes mesures del Pla d’Acció 2020, esperam veure’n els fruits l’any 2021.