Fora residus de plàstic, pus tassons d’un sol ús!

Data de publicacio: 
divendres, juny 21, 2019

L’Ajuntament d’Esporles proporciona als bars tassons retornables per les Festes de Sant Pere

A Esporles ja sabem reciclar i separar els residus fa molts d’anys, el 75% de taxa de recollida selectiva ho confirma. Per això, ara toca assolir l’objectiu de reduir residus, sobretot envasos, embolcalls de plàstic, tassons i vaixelles d’un sol ús.
Amb aquesta intenció, l’Ajuntament ha regalat als bars del poble una remesa de tassons de plàstic reutilitzables per servir les begudes durant les festes. L’usuari que s’emporti una beguda del bar, haurà de pagar un euro de fiança que li serà retornat quan torni el tassó a l’establiment. Els tassons estan personalitzats amb el nom de cada bar i són d’un color diferent per a cada establiment. Els bars que hi participen són: el Bar Deportiu, El Cafè Nou, Es Brollador, La Bodega, l’Hamburgueseria Es Cantó i Sa Bodega de’n Rino. Aquests tassons s’estrenaran per les Festes de Sant Pere que se celebren la setmana vinent.
L’Ajuntament també disposa de plats i tassons reutilitzables propis que es deixen a les entitats del poble que ho sol·liciten quan celebren dinars, sopars, fan celebracions o posen barres de bar per les festes. Malgrat la tendència i l’objectiu final és que la gent i les agrupacions s’acostumin a que cadascú porti els seus estris (plat, tassó i cobert) a les festes i després els escuri a ca seva, una modalitat que ja es comença a implantar a algunes celebracions al poble.
Amb aquestes mesures es vol evitar la utilització de tassons de plàstic o altres materials d’un sol ús que generen una quantitat desmesurada de residus innecessaris.

A Esporles ja sabem reciclar, ara toca reduir!
El Medi Ambient es mereix l’esforç!
Gràcies a tots i Bones Festes de Sant Pere 2019

La batlessa, Maria Ramon; el regidor de Festes, Joan Ferrà; Jaume Comas del Bar Deportiu, Pau Rigo del Cafè Nou, Rafel Nadal del Brollador, Rino Grillo de Sa Bodega de'n Rino i Carmelo Lorente de l'Hambusgueseria Es Cantó.