Al tigre, ni aigua! Campanya contra el Moscard Tigre

14-Maig-2015
L’Ajuntament ha posat en marxa un pla de tractament contra el moscard tigre (Aedes albopictus). Pels treballs de control i detecció realitzats durant l’any passat, ha quedat prou demostrat que Esporles és un dels municipis on es concentra una importat població de moscard tigre durant el període de primavera i estiu, per la qual cosa enguany s’ha decidit passar a l’acció combativa contra aquest molest insecte.

Per fer això, es varen dur a terme els treballs de detecció i inspecció dels possibles focus de cria per dins el poble i pel torrent, i ara s'està aplicant un tractament larvicida, als punts on s’han detectat concentració de larves de moscard tigre, amb un producte ecològic (Vectomax FC) que no representa cap perill ni pels humans, ni per a altres espècies animals.

Podeu consultar el MAPA DE LOCALITZACIÓ adjunt on estan senyalitzats els punts anatilzats:
Etiqueta gris: punt sense aigua, vol dir que no ha acumulat aigua des de les darreres pluges, però que podria ser un focus de cria si es tapona i torna ploure amb intensitat.
Etiqueta blava: punt amb aigua però que no conté larves en el moment de la inspecció, però que podria desenvolupar-les si l'aigua es mantén durant 6 o 7 dies.
Etiqueta vermella: punt amb aigua i larves de moscard tigre.


Mikel Bengoa,  biòleg – entomòleg, especialista en el control del moscard tigre, i titular de l’empresa Consultoria Moscard Tigre, és la persona que pot ser us trobeu fent aquests treballs pels carrers del poble, i us convida a que si teniu sospites que a ca vostra o als voltants hi ha algun focus de cria d’aquest moscard, li consulteu els dubtes o possibles tractaments.
que es poden aplicar als domicilis. Podeu plantejar tots els dubtes i qüestions sobre el tema.

Recordam que el Moscard Tigre cria a petits embassaments d’aigua que convé evitar a les terrasses i jardins, tals com els plats de davall els cossiols, els cocons, petites piques o objectes que siguin susceptibles d’acumular petites quantitats d’aigua (juguetes rompudes, plats, tassons, botelles, pots...). No són lloc de cria les acumulacions més grans com safareigs, piscines, piques grosses, etc.

En podeu trobar més informació als enllaços adjunts.