Treball i promoció econòmica

L'atenció als ciutadans per lluitar contra l'atur és una de les prioritats del municipi. S'han creat diversos serveis municipals per dinamitzar i promoure l’activitat econòmica, donar suport, mitjançant serveis i programes, a les persones que cerquen feina, i fomentar l’ocupació laboral a través d'iniciatives que facin possible la capacitat i la inserció laboral.

  • Convenis de Col·laboració Social: Programa d’ocupació mitjançant el qual l’Ajuntament d’Esporles ocupa persones treballadores del municipi en situació d’atur.
  • Programes d'Ocupació d’Agricultura Jardins de Son Trias:  Es du a terme al Jardí de Son Trias . L’alumnat del Jardí obtindrà un certificat professional de nivell 1 i realitzen les pràctiques en el cultiu d’hortalisses, planters, planta ornamental, flor en general, etc.
  •  Programa d’Ocupació de manteniment i millora de monts i Neteja del Torrent de Sant Pere: Es tracta d’Activitats auxiliars en conservació i millora de monts. Les pràctiques de l’alumnat d’aquesta formació forestal consistiran en arreglar el Torrent de Sant Pere i en fer manteniment dels camins municipals acreditats. Aquest alumnat obtindrà un Certificat professional de nivell 1.

 

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament d’Esporles ha estat cofinançada pel Servei d’Ocupació de les illes Balears (SOIB), el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil pel període 2014-2020 i de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

  • Orientació laboral: Dins l'Àrea de Serveis Socials s'ofereix un tractament individualitzat d'orientació i suport individual a la inserció, creant un itinerari ocupacional i integral.
  • Publicació d'ofertes de feina i formació: Estàs en OFF? L’Ajuntament d’Esporles reactiva el Blog Municipal http://tinteressaoff.blogspot.com.es/ on es publiquen tot tipus d’informació relativa a la recerca de feina, orientació i formació. A més, des del Blog et pots inscriure a la base de dades del departament de Formació, Ocupació i Orientació municipal a través del formulari d’inscripció Esporles-ON, que podràs trobar a l’apartat d’enllaços interessants i baix el títol CERQUES FEINA. Mitjançant aquesta base de dades, el departament de Formació, Ocupació i Orientació de l’Ajuntament d’Esporles pretén crear una xarxa d’informació creuada per donar servei mutu tant als empresaris com a la població del municipi. Ja no tens excusa, si estàs en OFF... Esporles-ON!
  • Atenció al públic: El dia d’atenció al públic del Departament d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament d’Esporles és el divendres sota cita prèvia. Per demanar cita prèvia cal telefonar al 971611556 i és imprescindible estar inscrit a la base de dades del departament de Formació, Ocupació i Orientació municipal a través del formulari d’inscripció Esporles-ON, que podràs trobar al Blog municipal T’interESsa a l’apartat d’enllaços interessants i baix el títol CERQUES FEINA.

 
  • Suport a la joventut: Dins l'Àrea de Joventut es dóna suport a les persones que cerquen feina, volen millorar-la o que estan interessades en realitzar formació, sigui per accedir a un lloc de treball o per reciclar-se.
  • Segellat de la targeta de l'atur: A les oficines municipals en horari d’atenció al públic.

Altres campanyes de promoció econòmica

       -Compram al comerç d’Esporles. Campanya de Nadal
       -Difusió d’iniciatives empresarials a través del web, Facebook, Twitter i contactes AL21