Muntanyes de butaca

Expedició tranquil·la a les lectures i al cinema clàssics de muntanya  a càrrec de Miquel Rayó.

Es tracta d'una xerrada on es comentaran lectures, pel·lícules i reportatges sobre grans caminades, expedicions i escalades o ascensions de parets i de cims mítics de la muntanya de Mallorca.

Durant l'acte també es presentarà el llibre Sa Fosca, mite i memòria, novetat editorial que per ventura constitueix en el moment actual el més complet repàs sobre la història de la descoberta per a l'esport de risc del torrent del Gorg Blau i del seu tram llegendari conegut com Sa Fosca.

Miquel Rayó (Palma, 1952) ha estat professor d'Educació Secundària, i és autor de llibres adreçats a infants i joves com El camí del far, El raïm del sol i de la lluna, El bastó d'Homer o El cementiri del capità Nemo, entre d'altres. Ha escrit novel·les per a adults (La reina de Sabà i L'ungla de la gran bèstia) i textos de difusió naturalista (Les aus de s'Albufera o la nostàlgia del fang, Cabrera, l'illa sense nom, Les basses tranquil·les del Salobrar, etc.), amb la col·laboració de grans fotògrafs naturalistes locals. Com afeccionat a la muntanya, és co-autor de la guia GR 221. Serra de Tramuntana. Ruta de Pedra en Sec, del llibre Mallorca, la Serra, amb fotografies de Jaume Gual, i de dues novel·les d'aventures ambientades en espais muntanyencs exòtics: L'enigma Altai i Les verges del sol. Acaba de publicar Sa Fosca, mite i memòria, una breu crònica molt personal de la història de les travessies de Sa Fosca, lloc mític per excel·lència en l'imaginari excursionista mallorquí.

 

Quan: 
divendres, 13 febrer, 2015
Hora: 
19:30
On: 
Sala d'actes de Sa Fàbrica